POLITIKA ZASEBNOSTI IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Spletna stran www.lapoffice.si je v lasti podjetja Spletna prodaja, Karin Močnik s.p. Lastnik spletne strani se zavezuje k spoštovanju vaše zasebnosti in zakonodaje, ki ureja področje zasebnosti in varstva podatkov. Podjetje Karin Močnik s.p. (v nadaljevanju prodajalec) deluje v skladu z določili o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l.RS,št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Politika zasebnosti velja za obiskovalca (v nadaljevanju uporabnika) spletne strani, ki prvič obišče spletno stran in pri vseh njegovih kasnejših obiskih. Z uporabo spletne strani www.lapoffice.si obiskovalec potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemu določbami te politike. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani in storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami ali zlorabami.

Z registracijo v naš sistem stranke dovoljujejo uporabo osebnih podatkov posredovanih prodajalcu za potrebe obveščanja o ponudbi. Registrirani uporabniki prodajalcu kot upravljavcu strani dovoljujejo, da vodi, vzdržuje in nadzoruje zbirko zbranih osebnih podatkov posameznikov, v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov. Upravljavec zbirke lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih, dogodkih in ugodnostih, ter za pošiljanje drugega oglasnega gradiva, in sicer dokler traja posamezna potreba. Za namene kontaktiranja posameznik dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot npr.: telefon, osebna pošta, elektronska pošta, in drugo. Navedene podatke lahko prodajalec obdeluje za lastne potrebe do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu. LapOffice.si za izvedbo storitev lahko uporablja zunanje pogodbene obdelovalce. Prodajalec podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen v kolikor je to dolžan v skladu z veljavnimi predpisi. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Sodelujoči in/ali registrirani uporabniki lahko od prodajalca kadarkoli zahteva prenehanje pošiljanja oglasnega gradiva in sicer na info@lapoffice.si

Prodajalec bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Sklenjena nakupna pogodba bo shranjena v elektronski obliki pri Spletna prodaja, Karin Močnik s.p.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika .

Kljub redni kontroli vaših podatkov ni mogoče popolnoma zaščititi.

LapOffice.si bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

 

VARNOST

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec Spletna prodaja, Karin Močnik s.p. in podjetje Stripe, hkrati pa je stran zavarovana s SLL enkripcijo. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku LapOffice.

Od vas prejete podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje robe, če je to potrebno (ime, naslov, telefonska številka za dogovarjanje o rokih dostave). Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu. Z oddajo naročila se strinjate, da podjetje Spletna prodaja, Karin Močnik s.p. hrani vaše podatke v zbirki naročnikov in jih občasno uporabi v marketinške namene naslednjih 5 let.

 

KOMUNIKACIJA S STRANKAMI

Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo LapOffice.si izrecno spoštovala.

Oglasna sporočila LapOffice.si bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

 

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Podjetje obdeluje osebne podatke na podlagi osebne privolitve posameznika, na podlagi sklenjene pogodbe ali na podlagi zakona. Vsak obiskovalec spletne strani www.lapoffice.si, ki na naši spletni strani ali na naših nagradnih igrah, kvizih ipd. opravi vnos osebnih podatkov, daje tudi aktivno osebno privolitev za obdelavo osebnih podatkov na podlagi obrazca, ki ga odda ob prijavi na e-novice, prijavi na nagradne igre, prijavi na nagradne kvize, ob naročilu izdelkov ali ob prijavi na priročnike.

Podjetje o uporabnikih lahko zbira naslednje podatke:

 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
 • geslo v šifrirani obliki;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Osebne podatke, ki so označeni kot neobvezni, lahko uporabnik posreduje, če to želi. Uporabnik, ki ponudniku ne posreduje neobveznih osebnih podatkov, zaradi tega ne trpi nobenih škodljivih posledic.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, prodajalec ne odgovarja.

Obiskovalec spletne strani oziroma uporabnik s klikom na ‘Strinjam se s pogoji poslovanja’ ali s klinom na ‘Strinjam se s politiko zasebnosti’ potrjuje, da je bil pred oddajo podatkov podjetju ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov.

Prodajalec obdeluje tudi IP naslove naprav, preko katerih uporabniki dostopajo do spletnega portala. Prodajalec na spletnem portalu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov. -> več o tem na strani o piškotkih

Podjetje zbrane podatke uporablja izključno za opravljanje storitev in prodajo izdelkov, ki jih ponuja v takšnem namenu in obsegu s katerim je uporabnik predhodno seznanjen in poučen.

 

IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Vse pri prodajalcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s prodajalcem. Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

 • ponudniki storitev marketinga;
 • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;
 • ponudniki pošiljanja sms sporočil;
 • ponudniki programerskih rešitev;
 • dostavne službe.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo prodajalcu sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik prodajalcu poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Prodajalec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

 

IZJEMNO RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih www.lapoffice.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov prodajalca.

 

NAMEN OBDELAVE PODATKOV

Podjetje bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljalo samo za naslednje namene:

 • Sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe.
 • Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
 • Komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših izdelkov in storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja.
 • Za vodenje evidenc o strankah.
 • Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.
 • Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani www.lapoffice.si
 • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic).
 • Za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov.
 • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani.

HRAMBA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Osnovne osebne podatke hranimo več čas.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice ne-posredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo ne-posredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

 

MNENJA, OCENE IN PRIPOROČILA

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih uporabniki napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine LapOffice in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Napiše jih lahko vsak uporabnik spletne trgovine, pri tem pa jih pred končno objavo prodajalec pregleda in poskrbi, da prispevki niso neprimerni ali žaljivi, ali pa drugim uporabnikom oziroma kupcem ne nudijo koristi. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in LapOffice.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Prodajalec ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu LapOffice.si, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne-izključno in časovno neomejeno prenaša na LapOffice.si.

 

PRIJAVA NA E-NOVICE

Za prijavo na naše e-novice uporabljamo postopek samodejne privolitve. To pomeni, da se sami prijavite na našo mailing listo ali pa ste v primeru nagradne igre odgovorili DA na vprašanje če želite prejemati naše e-novičke. Poleg tega shranimo čas prijave in čas potrditve. Namen postopka je, da lahko vašo prijavo dokažemo in po potrebi odkrijemo morebitno zlorabo vaših osebnih podatkov.

Z vašo potrditvijo privolite, da boste redno prejemali novice z informacijami o naših novih izdelkih in storitvah, obvestila o oglaševalskih akcijah, zanimive novice o naših dejavnostih in obvestila o novih objavah na spletni strani in blogu.

S prijavo na e-novice privolite, da analiziramo vaše podatke o nakupnem in uporabniškem vedenju (na primer unovčenje kuponov, izvedeni nakupi, branje člankov). Pri tem evidentiramo, kdaj naše novice berete in na katere povezave v njih kliknete ter na podlagi tega sklepamo, kakšni so vaši osebni interesi.

Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP.

Vaši podatki se shranijo za dobo odnosa z vami kot stranko. Vašo privolitev za pošiljanje novic lahko kadarkoli prekličete in se od e-novic odjavite. Preklic lahko uveljavite s klikom na povezavo, ki se nahaja v vsakem elektronskem sporočilu z novicami, ali tako, da pošljete sporočilo na kontaktne podatke, navedene v tej izjavi o varstvu podatkov.

 

PRIJAVA NA SMS OBVEŠČANJE

Obvestila o stanju naročila: Pridržujemo si pravico, da vas na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v postopku naročila, preko sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno.

Obvestila: Po prijavi na obvestila bosta vaše ime, telefonska številka in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo na obvestila.

Za odjavo od občasnih promocijskih SMS sporočil na prejeto SMS sporočilo odgovorite z besedilom “STOP” ali “CANCEL” in vašo telefonsko številko bomo odstranili iz baze prejemnikov sporočil, če želite pomoč naše ekipa pa v poslano sporočilo napišite “HELP”.

 

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Prodajalec ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je prodajalcu pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na kontakt info@lapoffic.si.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Električna in elektronska oprema (EEO) in odpadna embalaža

Naše podjetje je odgovorno do okolja in naravnih virov, zato smo zavezani tudi k temu, da osveščamo in ozaveščamo širšo javnost o pravilnem ravnanju z odpadki. Poseben poudarek dajemo na osveščanje o pravilnem ravnanju z odpadno električno in elektronsko opremo. Ob nakupu nove električne in ele­ktronske opreme (EEO) imate vi kot končni uporabnik pravico, da brezplačno oddate odpadno električno in elektron­sko opremo. Na spletni strani www.recikel.si, pod zavihkom zbirni centri so navedena vsa zbirna mesta, kjer lahko brezplačno oddate odpadno električno in elektronsko opremo.

 

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Posodobljeno: 8.6.2021.

 

DODATNA POJASNILA

Vsa vprašanja, težave ali pripombe glede naše politike zasebnosti nam lahko sporočite tudi na e-pošto info@lapoffice.si

Shopping Cart